Shiko versionin e plot : Cfare do behet me US
Solange
20-11-08, 12:34 AM
Me zgjedhjen e Obames si president .. si mendoni/parashikoni se do te behet amerika vitin tjeter nga ana ekonomike, politike, shoqerore ?
Cfare mendoni duhet realizuar urgjentisht nga partia demokratike?
Opinione, mendime, spekulimet tuaja ketu.
thirre icik katian , ajo vdes per politike dhe eshte kopetente e fushes.
mbas katias do e jap dhe une nje opinjon
me thene te drejten solange une dyshoj shume qe obama do jete te gjendje te rregulloje gjithshka.ne fakt une personalisht nuk jam fanse e obames.mbetem e idese qe qeveria me e mire per ameriken do tishte klinton presidente e obama zv.e para e punes rrezikon qe obama te behet jashte mase euforik nga gjithe kjo tam tam e mediave dhe elozheve dhe pafund.2 nuk e ka pjekjen e duhur politike kurse klinton eshte dhelper e vjeter e me njohje te shumta.te pakten beri nje gje me mend e propozoi si sekretare shteti.mund te themi nese ai do te bazohet ne diplomate te regjur e me shume pervoje poltike dhe ndodhta mund te kete sukses.gjithsesi eshte i vetmi president qe ka perpara sfida shume te renda e te medha te politikes nderkombetare.rusia kina e japonia se kane aprovuar kete zgjdhje e kjo nuk eshte pak.nese do ti referohemi situates brenda amerikes sinqerisht parashikoj shume konflkite racash.ku klus klani eshte cmendur qe tani llogarit cdo behet me vone.po i bie shkurt sti biesh gjate rrezikoj te bllokoj tere faqen. arsyeja qe sme ngjit obama fare eshte qe fakti qe tha me pavaresine e kosoves amerika u nxitua shume.pavaresisht te se vone deklaroi se ceshtja kosovare u mbyll gjithsesi nuk eshte filoshqiptar.anon me shume nga ana e serbeve dhe prisni e do te shohim.dje ne kosove ka pas protesta te shumta se po vihet ne rrezik integriteti terrtorial pasi bai ki moon ka haruar nje plan ku preken shume hapur kufinjte.qe te vesh ne levizje ekonomine boterore duhet te dish te bazohesh ne te gjitha resorest e mundshme e fakti qe kina e japonia jane te pakenaqura nga zgjedhja e obemaes per mua do kete pasoja.per te miren e te gjitheve le te shpresojme qe obama do te jete ne lartesine e duhur po me mire le te flasim pas 6 muajsh.
Solange
23-11-08, 11:41 PM
Deri diku jam dakort me ty katia... e kam fjalen per faktin qe nje ndihme e shpejte nuk besoj se do jete e mundshme me gjithe deshiren e mire qe ka ai per te ndihmuar ekonomine. Mendoj se rezultate tamam do jene ne 10 vjetet e ardhshme mirpo masat duhet te merren qe tani.
Per momentin shume industri jane ne gjendje te keqe dhe leket per ndihma jan ne sasi te limituar.. Se si do jete zgjidhja e ketyre problemeve do na duhet te presim dhe pak te pakten deri ne janar derisa te gjitha planet do na paraqiten nga partia demokratike.
Per Clinton mund te diskutojm pa fund por puna qendron qe zgjedhja u be per Obamen dhe mgjth deshiren e madhe qe kisha qe ajo te ishte ne zgjedhjet presidencjale shumica nuk votoj per te. Fatkeqsisht..
P.S. Une votova per Obama :)
e vertet eshte qe jo vetem amerika por tere bota eshte perfshire nga nje krize e madhe dhe sipas analisteve se me thene te drejten nga ekonomia nuk marr shume vesh kjo eshte kriza me e madhe qe bota ka njoh ndonjehere.une nuk jeton ne amerike jetoj ne itali e mund te them qe ketu esht ekeqesuar cdo gje, po nga fjalimet e obames degjova qe ai ka nderment per te forcuar ekonomine e brendshme ti jape perparesi politikave protesioniste.nuk besoj qe te jete donje gje me mend dhe pse e perseris ne anen ekonomike nuk jam e forte.po normal shtrohet pyetja nese kina e japonia e leme jashte rusisne se nuk eshte ndonje cudi qe svete dakort me ameriken do te vazhdojne te jene te ftohta ndaj qeverise obama cbehet sipas teje.mos harroni qe kina eshte nje treg i papare per shume tregtare e japonia eshte perandoria e elektronikes.ketu ne itali u kapen shume banda kineze teper te rrezikshme e kur vjen puna te gjitha qeverite si te majta dhe te djathta u treguan teper te buta ndaj masave qe moren sepse kina regoi menjehere u mbylli tregjet direkt.sa per te tjerat pak rendesi ka qe fitoi obama e jo klinton.ne fakt isha per klinton per gjithe ate ndihme qe i dhane shqiperise po populli ka qene e mbetet sovran.deshen obamen e vume megjithese mbetem shume skeptike ne punuen qe do beje.e verteta eshte qe ka shume sfida perpara sesa do jete i zoti kete koha do e tregoje.le te shpresojme qe do jete vertet ne lartesine e duhur sepse eshte ne te miren tone.e sa per ne shqiptaret eshte perseri fat qe klinton eshte sekratare shteti e zv presidenti eshte filo shqiptar.pra nga kjo ane mund te rrime disi te qete megjithse politikes nuk i dihet kurre.
solang lashe jashte komplet boten arabe duke e ditur mire se sa e duan ameriken. llogarit tani me sa armiq te fuqishem ka te beje obama e plus konfliktet e brenshme shtypi si amerikan ashtu dhe keta ketej vazhdojne te vrasin mendjen per bodygardet qe do shoqerojne kalamanjte e obames ne shkolle si vishet mishel apo si do shkoje vjerra ne shtepine e bardhe.ne nje gazete lexova qe rrezik obama eshte i strseuar nga fakti qe vjerren do ta kete kostante ne shtepi.njerezit po vdesin neper luftra absurde aty diskutohen fustanet e mishell obames.dhe deri tani obama spo ben asgje per te rikthyer vemendjen ne ceshtjet qe kane rendesi po vazhdon ti pelqeje mondaniteti dhe elozhet e shtypit
Solange
24-11-08, 11:57 PM
e vertet eshte qe jo vetem amerika por tere bota eshte perfshire nga nje krize e madhe dhe sipas analisteve se me thene te drejten nga ekonomia nuk marr shume vesh kjo eshte kriza me e madhe qe bota ka njoh ndonjehere.une nuk jeton ne amerike jetoj ne itali e mund te them qe ketu esht ekeqesuar cdo gje, po nga fjalimet e obames degjova qe ai ka nderment per te forcuar ekonomine e brendshme ti jape perparesi politikave protesioniste.nuk besoj qe te jete donje gje me mend dhe pse e perseris ne anen ekonomike nuk jam e forte.po normal shtrohet pyetja nese kina e japonia e leme jashte rusisne se nuk eshte ndonje cudi qe svete dakort me ameriken do te vazhdojne te jene te ftohta ndaj qeverise obama cbehet sipas teje.mos harroni qe kina eshte nje treg i papare per shume tregtare e japonia eshte perandoria e elektronikes.ketu ne itali u kapen shume banda kineze teper te rrezikshme e kur vjen puna te gjitha qeverite si te majta dhe te djathta u treguan teper te buta ndaj masave qe moren sepse kina regoi menjehere u mbylli tregjet direkt.sa per te tjerat pak rendesi ka qe fitoi obama e jo klinton.ne fakt isha per klinton per gjithe ate ndihme qe i dhane shqiperise po populli ka qene e mbetet sovran.deshen obamen e vume megjithese mbetem shume skeptike ne punuen qe do beje.e verteta eshte qe ka shume sfida perpara sesa do jete i zoti kete koha do e tregoje.le te shpresojme qe do jete vertet ne lartesine e duhur sepse eshte ne te miren tone.e sa per ne shqiptaret eshte perseri fat qe klinton eshte sekratare shteti e zv presidenti eshte filo shqiptar.pra nga kjo ane mund te rrime disi te qete megjithse politikes nuk i dihet kurre.
Po dakort jam qe Kina dhe Japonia kan marre njefar fuqie ne dore. Por sduhet harruar kush ja ka dhen kete fuqi.. Ka qene Amerika qe futi ne liber termin "globalizm" e shtyre kuptohet dhe nga interesat e biznesmenve per transportimin e punve jasht amerikes duke ulur koston ne prodhim. Gjithsesi, jam e sigurt qe te dyja keto shtete ja dine vlerat Amerikes dhe pse Obama eshte pak "i ri" me politiken te jashtme. Tregu qe ata kan me Ameriken eshte me i madhi dhe nuk besoj se do donin ta rrezikonin ate.
Nuk e di se ca raporti ka Kina me Italine pasi nuk kam informacjone por mund te them qe ndonje interes ka dhe Italia te kete relata pozitive me keto shtete. Per shume vjet prodhimet kineze u mbanin si me te dobtat njehere e nje kohe por me nderhyrjen e Amerikes ka pasur shume avancim.
Solange
25-11-08, 12:03 AM
solang lashe jashte komplet boten arabe duke e ditur mire se sa e duan ameriken. llogarit tani me sa armiq te fuqishem ka te beje obama e plus konfliktet e brenshme shtypi si amerikan ashtu dhe keta ketej vazhdojne te vrasin mendjen per bodygardet qe do shoqerojne kalamanjte e obames ne shkolle si vishet mishel apo si do shkoje vjerra ne shtepine e bardhe.ne nje gazete lexova qe rrezik obama eshte i strseuar nga fakti qe vjerren do ta kete kostante ne shtepi.njerezit po vdesin neper luftra absurde aty diskutohen fustanet e mishell obames.dhe deri tani obama spo ben asgje per te rikthyer vemendjen ne ceshtjet qe kane rendesi po vazhdon ti pelqeje mondaniteti dhe elozhet e shtypit
Po po.. per ate punen e medias jam komplet dakort. Shume here perfliten keto gjera ansore sepse shume pak dihet nga ato konkretet.
Mqs. familja eshte e para zezake ne shtepine e bardh atehere po behet si puna e familjes Kennedy qe ndiqej hap pas hapi nga media. Nuk mund ta quaj "konlikt i brendshem" se.. ndoshta me mire te quhej "interesim i pergjithshem publik" per kete familje.
Kurse Arabet ndoshta do sjellin problem pasi strategjia e Bushit vogel na doli nje vrim ne uje. Por ...cfare ti bejm.
Besoj se Obama po trajnohet intensivisht per keto ceshtje qe te paraqisi zgjidhje ne Janar kur te behet ceremonia.
gjithsesi e rendesishme eshte per te gjithe qe te dalim sa me shpjet nga kjo krize.nese media vazhdon ti krahasoje obamat me kenedin keq me vjen po ka per tu sjelle fatkeqsi te madhe ky krahasim. e dime mire te gjithe se si te trajtojne mediat sot te ngrene ne qiell neser te shkelin me kembe e mjafton nje hap i gabuar i obames ose i te shoqes e te do shohim se si do ti hane te gjalle.sa per faktin qe prej amerikes u bene te gjitha vendet e tjera jam plotesisht dakort me ty , por eksiston nje po.te jap nje shembull kur ruset ne 77 sulmuan afganistanin amerikanet trajnuan me arme e ushqime shhume te rinj afgane e arabe per ti vene kunder ruseve. nje prej ketyre oficereve quhet osama bin laden. e njejta gja ndodhi me iranin.kur mbreti i at vendi tentoi te riforconte ekonomine e vendit te vet duke ju kthyer amerikaneve kunder keta reaguan menjehere duke shkaktuar grusht shteti e me vone upenduan menjehere se e di kush erdhi ne pushtet, keta debilat qe jane sot me ne krye kete idiotin amhejmazhed qe sja them dot as emrin.amerikanet kane bere per shume vende po thusje te gjitha i jane kthyer kunder.nuk jane treguar te zgjuar si anglezet qe rropen boten po kane ditur te mbajne marredhenie me te gjithe.une jetoj ne europe e se ke idene te pakten ketu ne itali sa e urrehet amerika.trmebesh kur degjon te thone qe preferojne ne shtepi me mire nje arab sesa nje amerikan. une jam filo amerikane e me vjen shume keq kur degjoj gjera te tilla nje urrejtje e verber qe sinqerit tu bjere nje amerikan ne dore keta e vrasin se jane popull komplet idiot e inferior.sa per bushin mendoj qe ishte nje idiot i teri qe vazhdoi nje lufte te nisur me pare qe nga i jati i tij mos harroni kuvajt 91 po dhe ne kete rast eksiston nje po.mbas 11 shtatorit kushdo qe do ishte ne vend te tij do bente te njejten ggje do sulmonte afganistanin.ai aty pati perkrahjen pa asnje rezerve te gjthe botes.pastaj me irakun le te themi qe lufta u be per naften e justifikuar me arsye te tjera.aty ai perdori luften preventive qe eshte e ndalaur nga te gjitha organizmat nderkombetare.po nga nje ane te pakten doli dikush qe u theu hundet ketyre idioteve qe predikojne parajsen e vrasin femije ne emer te allahut.ketej nga europa njerezit jane komplet te droguar llafosin budalliqe e se kane idene cdo te thote te luftosh per jeten ose per buken e gojes.nese me gjithe mend nje dite keta lloj terroristash tu shkoje ne mend te ndermarrin nje sulm kunder civilizimit mund te them qe e kane luften te fituar qe tani.bushi me luften e tij absurde beri nje te mire tregoi qe nuk jemi pa mbrojte e dobet po gjithsesi eksiton.mos te harrojme qe historia ka plot shembuj te shkaterrimit te civilizimeve nga barbaret.roma e bisanti rane nga dyndjet e vandale dhe e njeta gje mund t ethuhet sot per europen e ameriken. jemi te rrethuar nga njerez fanatik e injorante qe luftojne per buken e gojes dhe e maskojne bukur ne emer te allahut.obama eshte plotesisht i ndergjejeshem per sfidat qe ka po sa do te tregohet ne lartesine e duher kete zoti e di.ti thuapo trajnohet le te urojme qe ka keshilltare te mire qe e trajnojne si duhet ndryshe nje zot e merr vesh si do perfundojme.
solang po te jap nje rast qe me ndodhi pikerisht mua.ne pune duke ngrene buke e diskutuar me koleget italine pikerisht rreth obames u u shprehqe preferoja te fitonte klinton se eshte shume here me pjekur politikisht se obama.tek puna ime ka shume zezake e njera prejt tyre mu kthye me nje agresivitet qe cte them na la me goje hapur te gjitheve.ti me tha mos fol keq per vellane tim.u mundova ti thoja qe spo flisja keq po nuk pranoi as te me degjonte me tunde gishtin para syve e me tha degjove cte thashe.ata te tjeret shikonin e nuk thonin gje po dukej qe e miratonin.heshta jo se kisha frike prej tyre po se koleget e mi italiane ma bene me shenje lere se nuk ja vlen.une jam ne itali e me ndodhi nje rast i tille po aty ne amerike cmund te ndodhe
Solange
25-12-08, 10:42 PM
solang po te jap nje rast qe me ndodhi pikerisht mua.ne pune duke ngrene buke e diskutuar me koleget italine pikerisht rreth obames u u shprehqe preferoja te fitonte klinton se eshte shume here me pjekur politikisht se obama.tek puna ime ka shume zezake e njera prejt tyre mu kthye me nje agresivitet qe cte them na la me goje hapur te gjitheve.ti me tha mos fol keq per vellane tim.u mundova ti thoja qe spo flisja keq po nuk pranoi as te me degjonte me tunde gishtin para syve e me tha degjove cte thashe.ata te tjeret shikonin e nuk thonin gje po dukej qe e miratonin.heshta jo se kisha frike prej tyre po se koleget e mi italiane ma bene me shenje lere se nuk ja vlen.une jam ne itali e me ndodhi nje rast i tille po aty ne amerike cmund te ndodhe
Besoj se cdo njeri e ka nje pike te dobet (le te themi) disa e kan cakun e ndjeshmerise me te ceket se disa te tjere. hehe.
Kjo zezakja ke puna jote paska pas shume problem kete zgjedhje (se di si paskan ren te fiket kur fitoj Obama lol) dhe e lidh ate ndoshta me faktin qe shyqyr qe ju erdhi koha dhe zezakve. Une nuk jam e rrethuar nga zezake dhe prandaj nuk mund te komentoj se nuk kam pasur ndonje rast te tille por qe besoj se ne disa vende ne jug te Amerikes pikerisht tek amerikanet katunar (sic i thone dhe vete keta) ekzistojn ndjenja te forta racizmi e perzier me patriotizm fodull. Racizmi aty nuk eshte vetem tek te bardhet por dhe te zijt qe nuk duan te perzihen me rraca te tjera.
Fakti qe u zgjodh nje president zezak perben problem per keto vende por dhe nje shprese per bashkim te popullit.
bravo ju qoft juve te dyjave jeni me te vertete goca me vizion dhe me bagazh biles biles porobagazh ose ose monovolum (shaka)
po me ca probleme te vogla, pjest e tjera te shkrieve eshte reale bravo goca komplimenta.
opinjoni im per sa i perket temes, medoj dhe kam menduar gjithmon , kush do qe te zgjidhet si president, ai thjesht do te jete ekzekutuesi i vendimeve te lobingjeve , sidomos atij Ēifut.
flitet per fatet e shume kombeve dhe eshte pak per nje individ qe te marri vendime kaq decizive, qoft ky obame apo bush .
p.s. obama shume egoist me gjith keto kercenime qe paska ai me mire mos te kishte kandiduar fare. se sa te rrezikonte familjen e tij me u bo icik president
SEND_ME_AN_ANGEL
01-05-09, 04:56 PM
Nuk besoj se Obames i rrezikohet jeta nga fakti se u be president. Vertet u arrestuan 2 adoleshente sepse po planifikonin te vrisnin Obamen (te pakten keshtu na thane mediat tona te ndershme), por pervec ketij incidenti jo shume te rendesishem, asgje tjeter nuk ka ndodhur deri tani, dhe as ka per te ndodhur. Elitaret qe fshihen pas Barack Obames kane nje eksperience shekullore ne kontrollin e popullsise, ne organizimin e ekonomise, te mbrojtjes se vendit e figurave te rendesishme etj, dhe nuk do te lejojne te ndodhe asgje qe shkon kunder qellimeve te tyre.
Nuk mendoj se Obama do te sjelle nje ndryshim rrenjesor ne jeten e amerikaneve te thjeshte, per vete arsyen sepse nuk shume pak varet nga ai si person, megjithese mund te jete me elokuent apo inteligjent se George Bush. Politiken e brendshme e te jashtme e bejne te tjere, disa prej tyre shfaqen publikisht dhe shumica rrine ne hije. Por megjithate besoj se do te kete njefare ngritje ekonomike, dhe ndoshta nje kalim te pjesshem te krizes, gjithmone ne qofte se Obama mban premtimet elektorale te terheqjes nga Iraku (qe sic shihet eshte shnderruar ne nje vrime te zeze qe gelltit shuma te konsiderueshme dollaresh dhe disa mijera jete amerikane, per te mos folur per qindra mijera irakene qe vriten ose midis tyre, ose kunder amerikaneve ose kot se koti) dhe ne qofte se ushtrohet nga qeveria nje kontroll me rigoroz mbi firmat e medha industriale apo te sherbimeve (duke perfshire ketu bankat, institutet e sigurimeve etj.) qe nuk jane treguar largpamese ne huamarrje apo shpenzim parash dhe qe gjenden tani ne borxhe te thella, duke detyruar thesarin e shtetit te hape dyert dhe ti ndihmoje me parate e taksapaguesve. Gjithashtu sistemi shendetesor duhet ristrukturuar e permiresuar, ne qofte se presidenti i ri do te rrise nivelin e jetes se popullit te tij, ashtu sic pretendon. Eshte e pafalshme qe familje te varfera te mos kene mundesi te mjekohen apo kurohen, ashtu sic po ndodh akoma sepse spitalet e klinikat jane private, dhe siguracioni shendetesor eshte nje biznes qe sjell miliarda dollare fitime cdo vit.
PaFjalė.com