+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 4 prej totalit 4

Tema: Gjithnjė e mė shumė meshkuj anoreksikė

Gjithnjė e mė shumė meshkuj anoreksikė

Kliko pėr version me te madh

Emri:	peshorja.jpg
Heret qė ėshtė pare:	14
Madhesia:	21.2 KB
ID:	1188

Ekspertėt britanikė tė cilėt merren me ērregullimet e ushqyerjes, pesė vitet e fundit kanė vėrejtur ngritje tė madhe (67%) tė rasteve kur meshkujt vuajnė nga anoreksia.

Shkencėtarėt nė Britani tė Madhe, pėr herė tė parė pas shumė vitesh qė merren me anoreksi (ērregullim psikik me ē’rast pacienti nė gjendje tė vetėdijshme nuk merr ushqim me qėllim qė tė dobėsohet), nė disa lokacione britanike, madje, kanė vėrejtur raste mė tė shpeshta tė meshkujve sesa femrave me kėtė gjendje.
    Pesė vitet e fundit vėrehet njė rritje e numrit tė meshkujve tė cilėt vuajnė nga anoreksia pėr 67%. Ndėrmjet kėtyre meshkujve, numri mė i madh janė tė rinj, ndėrsa si shkaktarė kryesorė konsiderohet tė jetė presioni i vazhdueshėm i shoqėrisė qė mashkulli duhet tė duket bukur.
    Nė bazė tė llogaritjeve, meshkujt pėrbėjnė 5-10% tė numrit tė pėrgjithshėm tė pacientėve tė cilėt vuajnė nga ērregullimet e ushqyerjes.
    Megjithatė, ekspertėt pohojnė se numri i meshkujve qė vuajnė nga anoreksia ėshtė shumė mė i madh se ai qė tregohet, mirėpo meshkujt e konsiderojnė anoreksinė si “sėmundje tė femrave” dhe pėr kėtė arsye nuk paraqiten te mjeku.
    Mė herėt vetėm femrat janė paraqitur nė ballinat e revistave, pėr linjėn e tyre tė dobėt trupore, ndėrsa kohėve tė fundit edhe meshkujt modelė paraqiten nėpėr revista, dhe ky ėshtė nj rrezik qė anoreksia tė pėrhapet edhe mė shumė te meshkujt.

Replikė: Gjithnjė e mė shumė meshkuj anoreksikė

meshkujt nuk behen anoreksike, mund te kene nje djete te crregullt po jo semundje .
    I like soft, round things
    behu antar i klubit tim ketu! si dhe lexo my blog

Jam dakord me meshkujt, un pershembull ha lloj lloj gjerash dhe jam shum ne forme, p.s. shof femra qe nuk hajn shum dhe jan si lopa, ne pergjisi meshkujt kan nje performance me te mire te trupit sesa femrat, kshuqe sjam dakord me Rominen

Alkapone mos thuaj qe s'je dakort me mua, se une nuk e kam dhene mendimin tim, thjesht kam postuar artikullin qe e mora nga gazeta.

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Tema te ngjashme

1. Femra materialiste, apo meshkuj “fanatike”
    By sabah in forum LifeStyle
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-12-10, 05:39 PM
  2. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-12-09, 11:36 AM
  3. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 22-07-09, 05:37 PM
  4. Google Moon, Hena gjithnje e me prane!
    By Bruno in forum Kuriozitete
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-07-09, 12:54 PM
  5. Vizat, gjithnje e me veshtire per Shqiptaret!
    By Bruno in forum Lajmet e Dites
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-07-09, 04:52 PM

Bookmarks

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet